Nipple weekly

Met Nipple Weekly willen wij ons platform inzetten voor een ander onderwerp, namelijk: free the nipple. Hiermee willen we pleiten voor gendergelijkheid met betrekking tot de rechten van vrouwen om topless in het openbaar te kunnen zijn, zoals mannen dat ook kunnen. Anno 2024 is er nog steeds geen gendergelijkheid wat betreft het openbaren van de borst en wordt de vrouwenborst nog steeds geseksualiseerd of als ongepast in het openbaar beschouwd, terwijl de mannenborst niet aan dezelfde controle of beperkingen wordt onderworpen. Wij willen middels een nieuwe kalender de vrouwentepel een plek geven. 

Het betreft een weekkalender, er is dus plek voor 52 (paar) tepels!

Meedoen?

Meedoen met Nipple Weekly kan door hieronder een foto in te sturen!

Waar komt 'free the nipple' vandaan?

De "Free the Nipple"-beweging begon in de VS als een reactie op de ongelijke behandeling van mannen en vrouwen wat betreft het tonen van hun bovenlichaam in het openbaar. De beweging werd in 2012 geïnitieerd door filmmaker Lina Esco, die ook de gelijknamige documentaire uitbracht in 2014.

Deze documentaire en de bredere beweging richten zich op de dubbele standaarden in de maatschappij, waarbij vrouwenlichamen vaak worden geseksualiseerd en onderworpen aan juridische beperkingen, zoals verboden op topless zonnebaden of borstvoeding geven in het openbaar.

Het doel is om een discussie op gang te brengen over gendergelijkheid en de vrijheid van expressie en om te bekritiseren hoe vrouwenlichamen worden geobjectiveerd en gecensureerd, terwijl mannenlichamen niet met dezelfde beperkingen te maken hebben.

De beweging kreeg bekendheid door protesten, demonstraties, en vooral door het gebruik van sociale media, waar activisten foto's en video's deelden om het onrecht aan te kaarten. Hierdoor ontstond een wereldwijde discussie over bredere thema's zoals vrouwenrechten, body positivity, en de strijd tegen seksisme.

Wij willen ons platform inzetten om de discussie te ondersteunen en mensen nog eens kritisch te laten kijken naar dubbele standaarden en gender gelijkheid.