Wat als iemand jou vraagt om een naaktfoto?

Wat als iemand jou vraagt om een naaktfoto?

Tijdens het spel van online flirten wordt er nog wel eens wat over en weer gestuurd. Teksten en beelden om het verlangen naar elkaar groter te maken, kunnen natuurlijk hartstikke leuk zijn. Maar wat als iemand jou vraagt om een naaktfoto? Wellicht heb je zelf een naaktfoto ontvangen en verwacht de verzender hier nu ook iets voor terug… Belangrijk hierin is om nooit over je eigen grens te gaan. 

Ben je net lekker aan het dm’en met iemand, vraagt deze persoon je om een naaktfoto. Het is belangrijk om na te denken over je grenzen en deze ook aan te geven. Maar wij begrijpen dat dat soms lastig is. Het delen van naaktbeelden via Instagram is in schending met de richtlijnen van het platform, het meest eenvoudige antwoord dat je dus kunt geven is: “Nee, dit is niet toegestaan”. 

Afgezien van de regels op Instagram, is het aangeven van je grenzen altijd een goed iets. Voel jij je niet comfortabel met het delen van bepaalde beelden? Geef dit aan. Als iemand het contact met jou belangrijk genoeg vindt, toont degene hier begrip voor. Is er geen begrip van de andere kant? Dan is het waarschijnlijk voor je eigen bestwil om deze persoon lekker op read te laten staan ;). 

Mocht je het wel leuk vinden om de vraag met een beeld te beantwoorden, denk dan goed na over wat je stuurt en de gevolgen daarvan. Denk na over herkenbare elementen in je foto en de intenties van de andere persoon. Mensen maken soms fouten en kunnen stomme grapjes uithalen of uit boosheid handelen en prive beelden online delen die ze niet zouden moeten delen. Wij raden dan ook aan om nooit je gezicht, herkenbare tatoeages of moedervlekken te laten zien in naaktbeelden. Alles om jezelf te beschermen.

 Zurück zum Blog

Hinterlasse einen Kommentar

Bitte beachte, dass Kommentare vor der Veröffentlichung freigegeben werden müssen.